Blog

Doğadaydık!

4 arkadaş 2015 Fethiye Ekstrem 14. Dönem programına katıldık! 
İşbu yazı bizden sonra katılmayı düşünenlere / katılacaklara bir rehber olması amacıyla kaleme alınmıştır.

1 gün erken konaklama satın alıp Cumartesi günü otelimize giriş yaptık.
12 Adalar Tekne Turu

Otelde kahvaltı yapıp tekne turu aktivitesi için aktivite alanına geçiş yaptık. Tekne turu her telden çalabileceğiniz bir aktivite ve programın giriş aktivitesi olarak çok makul. Dilerseniz alt katta kitap okuyup manzaranın tadını çıkarabilirsiniz, dilerseniz üst katta dans edip doyasıya güneşlenmenin keyfini sürebilirsiniz. İlk durakta keyifli bir yürüyüş var. Bir tepeye çıkıp o canım manzarayı doya doya seyredebilirsiniz. Ardından kıyıdan denize girme şansınız var. -benim gibi ayağınızın yere değmediği yerlerde panik yapıyorsanız ilk durak biçilmiş kaftan-
Her durak ayrı güzel. Denizin eşsiz renklerine kavuşmanız mümkün. Bir durakta muz geliyor, kişi başı 20 TL karşılığında bu keyfi de yaşayabilirsiniz. Siz eğlencedeyken bir yandan da öğle yemeğiniz teknenin mangalında (tavuk veya balık) pişiyor olacak. Ve siz ey yüzme bilmeyenler; teknede sınırsız makarna var! Korkmayın, denizin ve eğlencenin tadını çıkarın! 
Yanınızda bulunması gerekenler: Kitap (isteğe bağlı), güneş kremi, deniz / su ayakkabısı, yedek tişört, fotoğraf çekmek için makine veya telefon. 
Tekne turunun ardından otelde akşam yemeği ve yemekten sonra diğer aktiviteler ile ilgili alanında gerçekten uzman kişilerden bilgi aldık. Aklınıza takılan her şeyin cevabı bu toplantıda var. 
Jeep Safari

Mükemmel bir aktiviteye hazır olun! Tam anlamıyla suya doyacağınız bu faaliyette yaklaşık 13 kişilik gruplar halinde jiplere binip yola çıkıyorsunuz. İşte asıl eğlence burada başlıyor. Muhtemelen daha önce hiç tanımadığınız insanlarla 40 yıllık ahbap oluyorsunuz çünkü bu işte bir su savaşı var! Temin edebiliyorsanız oraya gitmeden önce iyi bir su tabancası alın. Temin edemezseniz de sıkıntı yok, ilk durakta iş görebilecek tabancaları edinebilirsiniz. 4 kişilik arkadaş grubumuz bu aktiviteden sonra 9 kişi oldu. Birbirinden değerli 5 kişi daha aramıza katıldı ve biz “köleler” geri kalan tüm aktiviteleri birlikte tamamladık.
Tepeden tırnağa ıslanmaya hazır olun. Diğer safari katılımcıları ile birlikte yaklaşık 10 jip su savaşı yaparak ilerliyorsunuz. Arabanızdaki bidonlara sahip çıkın ve her molada doldurmayı unutmayın. Yerli yabancı tüm katılımcılarla savaş halindesiniz. Hepsinden öte safari yolundaki yerel halk bu savaşı çoktan benimsemiş. Herhangi bir kahvenin yanından geçerken ıslanmaya hazır olun. Zira bahçeyi sulayan teyze bir anda hortumu size çevirebilir.
Yolculuk boyunca birçok güzellik var. Gizli şelalenin altına girin mutlaka. Çamur banyosuna katılmamazlık etmeyin. Gerçekten cildiniz ışıldayacak. Buz gibi sularda yürümeyi ve yıkanmayı da ihmal etmeyin. Başta da dediğim gibi birçok insanla kaynaşıyorsunuz, aynı cephede savaşıyorsunuz ve gerçekten sıkı dostluklar ediniyorsunuz. 
Deniz / su ayakkabısı giyin mutlaka. Terlik bu aktivite için uygun değil. Yürüyüşlerde ve çamur banyosunda kaybolma ihtimali var.

Jeep safariden sonra rüzgar sebebiyle saçlarınız birbirine karışmış olabilir. Lavaboda bir avuç saç bırakmak istemiyorsanız sac kremi götürmeniz de tavsiye olunur. Ayrıca bolca çamur olduğu için koyu renk giymenizde fayda var.

Yanınızda bulunması gerekenler: Su geçirmez çanta, su tutmayan şort / tişört, telefon götürecekseniz eğer mutlaka su geçirmez telefon kılıfı, deniz / su ayakkabısı, yedek tişört ve şort, havlu, güneş gözlüğü, para (hediyelik eşya, su tabancası, ekstra bir şey yemek, içmek vesaire için)


Tüplü Dalış

Ne demiştim? Ayağınızın yere değmediği yerde yüzmek. Heh. Ayağı yere değmediğinde panik yapan ben tüplü dalışın iki seansına da katıldım. Dalış ile ilgili yine sınırsız bilgilendirme mevcut. Kulak açma diye tabir ettiğimiz kulak dengeleme eyleminin nasıl yapılacağından tutun aklınıza gelecek ve size denizin altında lazım olacak her bilgiyi dalış öncesi veriyorlar. Benim en büyük endişem burundan nefes alma korkusu idi, dalış gözlüğü burnu tamamen kapattığı için mecburen tüpü kullanıyorsunuz ve panik yapma süreniz maksimum 30 saniye. 30 saniyeden sonra kuracağınız ilk cümle şu: “iyi ki buradayım!”
Alanında uzman 3 eğitmen nezaretinde 5 kişilik gruplar halinde kıyıdan başlayarak dalış yapıyorsunuz. Derinlere doğru indikçe kulak dengeleme yapıp devam ediyorsunuz. Sağınızdan solunuzdan geçen 1001 çeşit balığa bakmaktan fırsat bulursanız nefes almayı unutmayın. Tahminimce 6 metreye gelindiğinde fotoğraf ve video çekimi var. Eğitmenler size balıkları beslemeniz için ekmek veriyor ve siz balıkları beslerken fotoğraf ve videolarınız çekiliyor. Eğer benim gibi partneriniz ile daldıysanız işaret dili ile özel fotoğraflar isteyebilirsiniz. Oraya indiğinizde bayrak açmanız mümkün. Dalış yapmadan önce eğitmene söylemeniz yeterli. 14. dönemde yaklaşık 60 kişi dalış yaptık. Benim gibi yüzme bilmeyen onlarca insan sorunsuz dalış yaptı. Çekinecek hiçbir şey yok. Yalnızca şunu söyleyebilirim palet ile yüzmeye aşina değilseniz dalış yapmadan önce sığ bir yerde paletle ilerleme egzersizi yapın. Bu suyun altında daha az yorulmanızı sağlar.
Yanınızda bulunması gerekenler: Neopren ile dalış yapmanızı tavsiye ederim, hiçbir şey giymeden şort / bikini ile dalış yapma şansınız var ancak neopren ayrı bir hava katıyor ve kesinlikle fotoğraflarda daha iyi görünüyorsunuz. Yanınıza her şeyi alabilirsiniz teknede muhafaza etme şansınız var. Havlu, terlik, dalış harici yüzecekseniz yedek kıyafet alabilirsiniz.

Yamaç Paraşütü

Babadağ’dan (1900 metre) yapacağınız bu aktivite programın en keyifli aktivitelerinden birisi. Otelden Babadağ’a uçuş yapacağınız pilotlarla hareket ediyorsunuz. Biz giderken benim pilotum “insanları uçanlar ve uçmayanlar olarak ikiye ayırıyorum” demişti. Gerçekten ne demek istediğini anlayacaksınız.
Arkadaş grubu ile atlayış alanına gitmeniz bir şey ifade etmeyebilir. Farklı yönlere doğru uçuş yapıyorsunuz. Havada karşılaşma ihtimaliniz de çok zayıf. Tamamen sizin inisiyatifinizde pilotunuz size  akrobatik hareketler yapabilir. Ben pek kıymetli Mustafa Üri hocam ile birlikte sakin olarak nitelendirebileceğim bir uçuş gerçekleştirdim. Ölü Deniz’i, Kelebekler Vadisi’ni ve hep bahsettiğim denizin o eşsiz rengine bir de oradan bakın lütfen! 
Benim gibi fotoğraf hastası birisi iseniz pilotunuzdan ricada bulunun. Sizi kırmayacaktır. Aktivitenin büyük çoğunluğunda makine sizin elinizde oluyor, dilediğiniz açılardan fotoğraf ve video çekme şansınız var. Makineyi düşürmekten çekiniyordum, makine tıpkı sizin gibi sıkı sıkıya pilota bağlı. Bol bol sohbet edin, pilotunuzun hikayelerini dinleyin, hiç tanımadığınız ve muhtemelen bir daha hiçbir zaman görmeyeceğiniz pilotunuza hikayenizi anlatın. O yükseklikte ruhunuza format atıyorsunuz. O manzaraya karşı bi’ sigara içeyim diyorsanız eğer pilotunuza da ikram etmek koşulu ile mümkün. Pilotunuz kullanmıyorsa iznini alarak içebilirsiniz. 
Yanınızda bulunması gerekenler: Cesaretiniz -bunu unutmayın- güneş gözlüğü alabilirsiniz -düşmesinden endişe ediyorsanız bağlayabilirsiniz- düşmesinden endişe ettiğiniz şeyleri pilotunuz kendi çantasına koyabilir, terlik yerine ayakkabı tercih edin, inişte ve kalkışta 4-5 adım yürümeniz / koşmanız gerekiyor işiniz kolaylaşır. Yamaç paraşütü fotoğraf ve videolarını almak isterseniz 120-150 TL arasında değişen bir para ödemeniz gerekiyor. Ödemekten çekinmeyin.

-Türk Gecesi-
Bu gece etkinliği otelde gerçekleşiyor. Şayet şansınız varsa o geceye sanatçı olarak Görgün Veli Topçu katılır. Hayatımda bu kadar eğlendiğim başka bir gece daha hatırlamıyorum. Mükemmel sürprizlere ve sınırsız eğlenceye hazır olun.

Dalaman Çayı Rafting 

Raftingin yapılacağı parkura ulaşmak için epey bir yol kat ediyorsunuz. Botlar 6 kişilik. Daha önce Fırtına Deresi’nde rafting yapmış birisi olarak şunu söyleyebilirim, Dalaman Çayı kesinlikle daha zor ve eğlenceli. Zira rehberler suyun altını ve üstünü ezbere bildikleri için onların talimatlarına uymanız yeterli. Disiplin seviyorsanız mutlaka Mustafa hoca’nın botunda yer alın. Parkur boyunca molalar var. Kayalardan süzülen sudan mutlaka için. Parkur öncesi yaklaşık 45 dakikalık demo var. Mustafa hoca rafting boyunca karşılaşmamız muhtemel bütün durumlar ile ilgili bilgilendirme yaptı. Şu kadarını söylemek yeterli olacak: botla neler yapabileceğinize siz de şaşıracaksınız. Bottan düşerseniz düşmenin de keyfini çıkarın. Can yeleğiniz sizi suyun üzerinde tutuyor aldığınız eğitim doğrultusunda sırt üstü uzanıp kendinizi yönlendiriyorsunuz. (küreğinizi bırakamayın, bu espriye gidince güleceksiniz) herhangi bir kayaya çarpma ihtimaliniz çok az, diğer botlardan veya rehberlerden yardım hemen geliyor ve bu tutkunun hazzına erişiyorsunuz!
Yanınızda bulunması gerekenler: Su / deniz ayakkabısı, su tutmayan şort, yedek kıyafet

Aqua Park – Bungee Jumping

Aqua park harikulade. Özellikle ikili botlarla yapabileceğiniz bir çok etkinlik var. Adını bumerang olarak hatırladığım kaydıraktan mutlaka iki kişi kayın. Biz 9 kişi kasa kiralayıp değerli eşyalarımızı oraya bıraktık. Yanınıza güneş kreminizi, terliğinizi, havlunuzu, yedek kıyafetinizi alın. Bir an önce bungee jumping’e geçmek için sabırsızlandığımdan aqua park kısmını sonlandırıyorum!
Düşemez ki!
Evet, aşağı bakacak olursanız eğer konteynırın üzerinde tam olarak bu yazıyor: “Düşemez ki!” Bakın bu kadar eğlenceli insanı bir arada tekrar yakalamanız mümkün olmayabilir. Hasan ve eşi, Fatih ve adını hatırlamadığım, işini gerçekten severek yapan o harikulade insanlar. 
Kilonuza göre atlayışlar gerçekleşiyor ve siz o esnada insanların 50 metreden kendini boşluğa bırakışına hayret ediyorsunuz. Bungee Jumping’in güzel yanı parterinizle atlayış yapma fırsatını size veriyorlar. Bunu yazdığım için Hasan bana kızacak ancak aksesuar takmayın, hepsi Hasan’ın oluyor. “Ben sadece yamaç paraşütü yaparım gerisine karışmam” diyen ben bütün aktivitelere katıldım. Bunu söyleyerek oraya gelen onlarca insan göreceksiniz. Ve yine o insanları o aktiviteleri yaparken göreceksiniz. 
Tandem Bungee Jumping için bizi Hasan ve Fatih hazırladı. Bir elinizle kamerayı tutuyorsunuz, diğer eliniz partnerinizin yeleğinde. 50 metreye geldiğinizde son hazırlıklar yapılıyor ve yüzünüzü boşluğa dönüyorsunuz. Bu esnada aşağıya bakmamaya özen gösterin. Ben çıkarken hiç bakmadıysam 10 kere aşağı baktım. Keza sonradan izlediğimiz üzere partnerim de düşüşten 2-3 saniye önce aşağıya bakıyor. Kendinizi boşluğa bırakma iradesi sizin elinizde. Bu sizi germesin. Oradaki rehber “şimdi cesur” diyor siz de “daima cesur” deyip kendinizi boşluğa bırakıyorsunuz. Düşüş esnasında yaşadığınız şeyleri yazabilecek bir lügatım yok. Yaşayın. Gerçekten bu deneyimi yaşayın. Özellikle çiftler, kesinlikle bu deneyimi yaşayın!
Yanınızda bulunması gerekenler: Cesaret, tişört, ayakakbı, şort.

***Ekstra***
Ören Kanyonu

Ekip olarak boş günümüzü bu aktivite ile değerlendirdik. 75 TL katılım ücreti var. Ücrete ekipmanlar, fotoğraflar ve yemek dahil. Özel bir izin ile kanyona giriş yapıyorsunuz. Cennetin yer yüzüne düşen ılık gölgesi burası. 4 km uzunluğunda bir parkur. Parkura girişte yine eğitim alıyorsunuz, neopren, kask, ayakkabı ve can yeleği organizasyon tarafından veriliyor. Neden ılık gölgesi diye soracak olursanız parkur boyunca öyle yerler var ki soğuktan iliğiniz donuyor, hemen ardından kayalıklarda yürürken sıcaktan terliyorsunuz. Su öyle yerlerden akmış ki doğal aqua parkı görmeniz mümkün. 2 metrelik kayaların arasından kayarak kendinizi buz gibi suya bırakıyorsunuz. Yüzme bilmemeniz çok elzem değil. Can yeleğiniz var. Batma gibi bir durum söz konusu olamaz. 

Mehmet Bat ile birlikte kanyonda iseniz harika fotoğraflarınız olacak. Kanyon boyunca Hasan hoca’nın zulasından sigara içmek mümkün. Yanınıza su almanıza gerek yok. Kaynağından kana kana su içeceğiniz yerler var. Eşsiz kelebeklere sıkça rastlayacaksınız. Kendinizi yürüyüşe kaptırıp manzarayı kaçırmayın sakın. Ara ara durun ve etrafı seyredin. Gökyüzünün ne kadar küçük, ağaçların ne kadar yaşlı ve kayaların ne kadar ürkütücü olduğuna bakın.
Kanyon sonunda müthiş bir alabalık ziyafeti sizi bekliyor olacak. Zaten acıktığınızdan parmaklarınızı yiyeceksiniz. Kanyon mevkiinden ayrılmadan alabalık tesisindeki yemleme işlemini izleyin derim. Dönüş yolunda muhtemelen uyuyor olacaksınız.
Yanınızda bulunması gerekenler: Neopren içerisine giyebileceğiniz şort, mayo / bikini.
Scad Diving

Tamamen isteğe bağlı. Bungee jumping yapmam diyorsanız bunu yapabiliyorsunuz, eğer bungee jumping yaptıysanız bu aktivite için cüzi bir para ödemeniz gerekiyor. 50 metreden sırt üstü bir ağa düşüyorsunuz. Düşüş kararınızı oradaki rehberiniz veriyor. Hasan veya Fatih yukarıda ise sinirlendirmenizi tavsiye ederim. Mükemmel bir düşüş deneyimi yaşayabilirsiniz.
******
En özel zamanlarınızı, unutulmaz dostluklarınızı yaşayacağınız yer tam olarak orası. Demem o ki biz diğer paketlerden devam edeceğiz, sizleri de bekleriz!
Teşekkür:
Mustafa Kaya, mBAT, Fatih, Hasan, Funda, Gamze.
Özel Teşekkür:
Çağatay, Öznur, Çiğdem, Mehmet, Özge, Tuba, Melek ve Pelinim!

“Doğadaydık!” üzerine 2 yorum

  1. VP dedi ki:

    kalemine kuvvet güzel özetlemişsin…

  2. EMEL DURSUN dedi ki:

    Ellerine,yüreğine kalemine sağlık. Bu kadar güzel anlatılabilirdi.. Tam anlamıyla harika olmuş. Güzel insanlar tanıdım güzel dostluklar kazandım… Teşekkürler yeniden 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir